QDC+ Ballistiskt torn till B2 kikarsiktena

I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Blaser QDC+ ballistiska ratten till B2 siktena är ett fantastiskt komplement som möjliggör en bättre synkning mellan kaliber, ammunitionens ballistiska data och Blaser B2 kikarsiktet. Ballistiska ratten kan man monteras, med enkelhet, hemma, utan att behöva skicka in siktet till Blaser.Blaser QDC+ ballistiskt torn till B2 serienVälj helt enkelt ditt Blaser kikarsikte och din ammunition från menyn i ballistiska programet på Blasers webbsida. Programmet beräknar sedan banan och talar om för dig lämplig ring för din QDC+.

För att uppnå ännu mer exakta resultat kan alla ingångsvärden (siktets höjd, markhöjd, temperatur, luftfuktighet, mynningshastighet och ballistisk koefficient) skrivas över och därmed individuellt justeras.

I synnerhet är det lämpligt att mäta mynningshastigheten för den specifika lasten från ditt eget gevär och ange det uppmätta värdet. Genom att ange mynningshastighet och ballistisk koefficient kan lämplig ring också väljas för ammunition som inte finns lagrad i menyn.

För att kunna mäta utgångshastigheten på kulan rekommenderas en korrekt kronografiering med hjälp av antingen Magnetospeed eller Labradar kronograf då ballistiska datan från ammunitionsförpackningen stämmer inte alltid in korrekt på den verkliga hastigheten.

Om du redan har ballistiska värdet för kulans bana kan du lägga in det direkt under Used measured values. Antalet klick som krävs på respektive avstånd kan anges här. Resultatet beräknas fram till det längsta avståndet för vilket värden har angetts.

Som ett resultat av beräkningen kommer du att få rekommendationen av lämplig ring, en representation av de ballistiska kurvorna för de 10 tillgängliga ringarna med representationen av banan för din ammunition och en tabell med bandata. I denna tabell är den maximala avvikelsen för den beräknade banan från den rekommenderade ringen noterad i centimeter på målet på respektive avstånd. Detta gör det möjligt att bedöma upp till vilket avstånd den valda ringen representerar den faktiska banan tillräckligt noggrant för att träffa målet säkert.

Observera: Kontrollera alltid resultatet genom att provskjuta med den valda ringen innan du jagar skarpt och notera att det rimliga skjutavståndet i praktiken kan begränsas av en mängd olika faktorer.Medföljer:


* Blaser QDC+ ballistisk ratt.
* 10 x ballistiska ringar.
* Blaser insexnyckel.

Blaser är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…