Hornborgasjön - Lockelsens Landskap

290 kr
I lager    Affiliate-länk till AstroSweden

Det finns många fantastiska platser i Sverige. Hornborgasjön och dess omgivningar hör till de yppersta i landet: tranorna, det övriga djurlivet och landskapet runt sjön.Hornborgasjön - Lockelsens landskap

Boken är en upplevelsebok om vad som väntar den som ger sig tid att kika på naturen och landskapet vid sjön.

Här behandlas i text och bild året från vinter till vinter, och bygger till stor del på författarens egna upplevelser och iakttagelser i naturen. En del välkända och några mera okända. Boken kan sägas vara en betraktares ”rapport” från det senaste decenniet vid Hornborgasjön, men här finns även en historisk tillbakablick.

Boken innehåller över 300 foton, av växt- och djurlivet men även av landskapet runt sjön – hur det skapades, har utvecklats genom årtusenden, och framför allt varför tranorna valt att stanna här för sin spektakulära trandans.

Torbjörn Skogedal är professionell fotograf på heltid sedan många år, med huvudsaklig inriktning mot natur- och landskapsfotografi. Är utbildad inom bl a biologi och geografi.

Hans bilder finns spridda främst i Sverige men även över hela världen oftast i övriga Europa och Nordamerika.

Han har tidigare givit ut ett flertal böcker tillsammans med författare, där Torbjörn stått för hela bildmaterialet. Hornborgasjön – Lockelsens landskap är den första helt egna boken.

Inbunden, 250 sidor utgiven i februari 2018, format 250x270 mm.

Hornborgasjön - Lockelsens Landskap finns i kategorin 505764. Böcker är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…