Rökbriketter Cherry 120 pack

I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Bradley rökbriketter för rökskåp.

Bradleys rökbriketter är tillverkade av lövträd där en exakt mängd pressats ihop till rätt densitet till en brikett som ger exakt 20 minuters röktid. Röksmaken beror på vilket träslag som använts. Välj din favorit bland alla olika smaker som finns bl.a. Oak, Apple, Hickory eller Cherry. Vet du inte vad du gillar så får du helt enkelt prova dig fram, kanske hittar du någon favorit.

Al och lönn ger en rik och distinkt smak som vanligen används med skaldjur, skinka och bacon. Här i Sverige är al det traditionellt mest använda träslaget och kan i svenskars smak användas till det mesta. Hickory och mesquite har starkare och väldigt distinkta smaker och används vanligen för att röka nöt och fläsk som fläskstek (fläskbog) och oxbringa. Äpple och körsbär ger en sötare, mildare röksmak och används vanligtvis till fågel och viltkött.

Bradleyröken bränner en rökbrikett var tjugonde minut och producerar en ren röksmak. Efter att varje brikett har bränts färdigt, puttas den försiktigt ner från elementet av nästa brikett och faller ner och släcks i en skål med vatten. Den här cykeln fortsätter så länge som rökgeneratorn är laddad med briketter.

När trä brinner produceras röken under de första minuterna. När väl träet genererar tillräcklig värme och brinner, så blir det höga temperaturer, syror, hartser och gaser som förvanskar smaken och utseendet på rökt mat. När trä brinner finns det ingen kontroll på matlagningsförhållanden. Med Bradley rökbriketter är gissningsarbetet borttaget.

Bradley rökbriketter tar inte bara bort oönskad värme, röken som produceras på Bradley-sättet är fyra gånger renare än röken som produceras av identiska rökspån som bränns i en stekpanna eller röklåda. Bradley Smoker konsumerar briketter med en hastighet av en varje 20 minuter.


Ursprung:
EUs virkesförordning tvingar företag som handlar med virke att iaktta due diligence (skälig aktsamhet) om de handlar med träbaserade produkter inom EU. Bestämmelserna är tänkta att förhindra olaglig avverkning. Alla rökbriketter är föremål för denna process av ”due diligence” som utförs av den europeiska distributören i samarbete med tillverkaren.

Förpackning: 120 briketter

Bradley är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…