No.10 Swedish Forest Knife Orange G10 Rostfri Kydex

1 795 kr
I lager    Affiliate-länk till AstroSweden

Casström No.10 SFK med skaft i Orange G10 och flatslipning är perfekt jakt, fiske och vildmarksliv. Med den här kniven kan du enkelt flå en älg, filéa en fisk eller snida ett träföremål.

No.10 var den första kniv som Casström designade och har därför en speciell plats i Casström-teamets hjärtan. Bland friluftsmänniskor blir No.10 bara mer uppskattad med tiden. Varför - eftersom du kan arbeta hårt med den och fortfarande känna att den inte kommer svika dig. Och det är väl allt man kan begära av en kniv!Skaft med ergonomisk form och Orange G10 material med polerad finish. G10 är ett material som är mycket starkt, helt väderbeständigt och vattentätt.

Otaliga jägare har varit tacksamma för den starka färgen som gör kniven enklare att hitta.

Fodral av 2mm tjockt kydex, som är hygienisk och lätt att rengöra. Ger anpassningsbara upphängningsmöjligheter, tex kompatibel med Tek-Lok eller våra egna upphängningslösningar.

Blad av det rostfria stålet 14C28N från svenska Sandvik, som efter en specialhärdning med djupkylning håller skärpan mycket bra.

Flatslipningen tillsammans med stålegenskaperna gör kniven lätt att skära med, effektiv för allsidigt bruk samt enkel att bryna. Slipningen är inte optimerad för vedklyvning eller att bryta med - bladet kan skadas - utan fokus ligger på att den skall skära effektivt.Vad är Kydex?

Kydex är ett syntetiskt material med egenskaper som låter det enkelt formas i värme – vilket är perfekt för knivslidor. Det är hårt och mycket hållbart samt väderbeständigt, har låg vikt och är nästan underhållsfritt.Casström utvecklar högkvalitativa knivar i Sverige med en personlig och gedigen hantverkskänsla. Knivarna är helt tillverkad i Europa och levereras med 25 års garanti.Garanti: 25 år

Handtag/Skaft: Orange G10, Svarta mellanlägg, Aluminiumnitar

Knivslida: Kydex (värmeformad thermoplast)

Mått: Totalt 22 cm / Blad 103 x 27 x 4 mm

Skaftmaterial: Syntet (G10/Micarta)

Slipning: Flatslipning

Stål: Sandvik 14C28N (Rostfritt) med djupkylning, HRC 59-60

Ståltyp: Rostfritt stål

No.10 Swedish Forest Knife Orange G10 Rostfri Kydex finns i kategorin 2198. Casström är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…