No.14 Swedish Forest Knife Masurbjörk

2 395 kr
I lager    Affiliate-länk till AstroSweden

Casström No.14 Swedish Forest Knife - ett kraftfullt skogsverktyg som gör dig redo för vildmarkens värsta utmaningar!Det kraftiga fulltångebladet klarar också de tuffare uppgifterna inom bushcraft, överlevnad och jakt. No.14 SFK är enastående när du ska spänta ved till brasan men fungerar även att tälja med. Vi har valt stålet A8 Mod för sin tålighet, och bryner du till en liten sekundäregg på bladets främre del så kan du även hugga med kniven utan större risk för eggskador.Kort om versionen med masurbjörk:


* Skaftet har handgjord, oljad finish och en slimmad, ergonomisk design som ger en varm och skön känsla av naturligt trä.
* Eldstålet med matchande skaft har en Auermetall ferroceriumstav som konsekvent ger en jämn våg av gnistor, oavsett väder.
* Rejält och välsytt fodral med dräneringshål i vegetabilgarvat europeiskt läder.
* 14 cm-blad i premiumstålet A8 Mod som håller eggen även vid vedspäntning och liknande hård användning.
* Skandinavisk slipning tillsammans med stålets egenskaper gör den här kniven tålig och effektiv för täljning, och enkel att bryna i fält.Alla Casströmblad är specialbehandlade med djupkylning, även kallad ”Cryo Quench”. Djupkylningen under härdprocessen sker för att nå stålets fulla potential och optimera hållbarheten. ”Cryo Quenching” ökar knivens livslängd genom att hårdhet och slitstyrka förbättras med bibehållen seghet.Knivslida: Vegetabilgarvat läder (Europeiskt/Hållbart)

Skaftmaterial: Naturligt trä

Slipning: Skandinavisk slipning

Stål: A8 Mod (Ej Rostfritt) med Djupkylning, HRC 58-59

Ståltyp: Verktygsstål (Ej rostfritt)

Mått: Kniv 260 mm / Blad 140 x 4,2 mm

No.14 Swedish Forest Knife Masurbjörk finns i kategorin 2198. Casström är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…