ProFlex+ DX1 Hörselskydd

7 375 kr
  Kommer snart    Affiliate-länk till AstroSweden

CENS ProFlex DX1
SNR 25dB (H=28dB, M=21dB, L=19dB)

Ett nytt digitalt hörselskydd för jakt och skytte. Formgjutet skydd som kombinerar hög kvalitet med ett attraktivt pris. Elektronikmodul med 1 allroundprogram med ljudförstärkare och effektiv dämpning. CE-godkänt


Boka en tid för avgjutning av dina öron i butiken för att få de perfekta hörselskyddet. Först gör vi en undersökning av din hörselgång och sedan gjuter vi ett avtryck som sedan skickas iväg till tillverkaren.
Leveranstid ca 4 veckor.


* Formgjuten komfortsilikon
* Väderskyddad (vattenavvisande nanobeläggning)
* 1 allroundprogram för jakt och sportskytte
* Digital tryckknapp för volym
* Batterivarning
* Ca: 400 tim batteritid Jakt och skytte innebär en stor risk för hörselskador och problem som tinnitus. Ett skott som avlossas kan ge impulsljud på upp mot 180 dB, beroende på vapen och ammunition. För att minimera risken för skador bör örat inte utsättas för impulsljud som överstiger 135 dB.

Ljudförstärkning och effektiv dämpning

Många är noga med hörselskydd på skjutbanan, men i skogen avstår många från skydd. Vanliga hörselkåpor upplevs ofta som obekväma, svettiga och så hör du inte vad som händer omkring dig.

Med personliga hörselskydd som formas efter dina hörselgångar och sitter bekvämt i örat hela dagen, minimerar du risken för skador. Elektronikmodulerna i CENS dämpar blixtsnabbt skadliga ljud samtidigt som de förstärker ljud runt omkring dig, så du hör viltet, hunden och tal ännu bättre. De kan till och med kompensera en lindrigare hörselnedsättning.

Allt fler sportskyttar väljer CENS

CENS har blivit något av en standard för jägare och sportskyttar som vill ha den bästa tekniken på marknaden. Förutom tiotusentals jägare är det allt fler sportskyttar som upptäckt fördelarna med skydden.

Tore Brovold (olympisk silvermedalj), Eirik Watndal (VM-silver) och Kenneth Aspestrand (världsrekord) är några av världens bästa sport- och trickskyttar som använder CENS.

Cens är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…