ProFlex+ DX3 Hörselskydd

  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

CENS ProFlex DX3
SNR 25dB (H=28dB, M=21dB, L=19dB)

En ny generation digitala hörselskydd för jakt och skytte. Formgjutet skydd för dig med stora krav. Ny elektronikmodul med 3 program: jakt med ljudförstärkning, lerduveskytte, dynamiskt skytte. Smart minnesfunktion som kommer ihåg senaste programvalet. CE-godkänt

Boka en tid för avgjutning av dina öron i butiken för att få de perfekta hörselskyddet. Först gör vi en undersökning av din hörselgång och sedan gjuter vi ett avtryck som sedan skickas iväg till tillverkaren.
Leveranstid ca 4 veckor.* Formgjuten komfortsilikon
* Väderskyddad (vattenavvisande nanobeläggning)
* Röstfeedback vid ändring av program
* 3 optimerade program för jakt och sportskytte
* Digital multiknapp för volym och programval
* Minnesfunktion volym och program
* Mute-funktion
* Volym och programminne
* Batterivarning
* Ca: 400 tim batteritid Jakt och skytte innebär en stor risk för hörselskador och problem som tinnitus. Ett skott som avlossas kan ge impulsljud på upp mot 180 dB, beroende på vapen och ammunition. För att minimera risken för skador bör örat inte utsättas för impulsljud som överstiger 135 dB.

Ljudförstärkning och effektiv dämpning

Många är noga med hörselskydd på skjutbanan, men i skogen avstår många från skydd. Vanliga hörselkåpor upplevs ofta som obekväma, svettiga och så hör du inte vad som händer omkring dig.

Med personliga hörselskydd som formas efter dina hörselgångar och sitter bekvämt i örat hela dagen, minimerar du risken för skador. Elektronikmodulerna i CENS dämpar blixtsnabbt skadliga ljud samtidigt som de förstärker ljud runt omkring dig, så du hör viltet, hunden och tal ännu bättre. De kan till och med kompensera en lindrigare hörselnedsättning.

Allt fler sportskyttar väljer CENS

CENS har blivit något av en standard för jägare och sportskyttar som vill ha den bästa tekniken på marknaden. Förutom tiotusentals jägare är det allt fler sportskyttar som upptäckt fördelarna med skydden.

Tore Brovold (olympisk silvermedalj), Eirik Watndal (VM-silver) och Kenneth Aspestrand (världsrekord) är några av världens bästa sport- och trickskyttar som använder CENS.Ny generation digitala hörselskydd

I den nya DX-serien har de digitala DSP-kretsarna i elektronikmodulerna utvecklats vidare för ökad funktionalitet. Väljer du skydden i DX-serien kan du få upp till fem program med anpassad dämpning och ljudförstärkning för olika typer av jakt och skytte på skjutbana.


* Game – jaktprogram med verklig ljudåtergivning
* Clay – lerduvebana/skeetprogram för användning utomhus
* Range– skjutbana inomhus och med grovkalibrigt vapen (förstärkt skydd med ex kåpor rekommenderas)
* Comms – Aktiverad halsslinga (Hunter Mode aktivt)
* Hunter – jaktprogram med dämpning av vissa ljud (t ex gå i gräs eller på grus) CENS ProFlex DX3 har tre program, Game, Clay och Tactical som är optimerat för dynamiskt skytte. DX1 har ett universalprogram som fungerar både vid jakt och på skjutbanan.

OBS! Vid skytte med gevär under tak eller inomhus bör hörselskydden kompletteras med hörselkåpor eftersom väggar och tak genererar ett våldsamt ljudtryck som kan skada din hörsel!

Lättanvända och väderskyddade

CENS DX-serie är robust konstruerade för lång livslängd. Med hjälp av nanoteknik är fukt- och vattenskyddade.

Reglering av program och volym görs bekvämt med en multifunktionsknapp. Skydden har också minnesfunktion som gör att det senaste programvalet är aktivt även när du startar om skydden. Vid byte av program talar hörselskyddet om vilket program som valts.

Cens är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…