ProFlex+ DX5 Komplett Hörselskydd

  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

En ny generation digitala hörselskydd för jakt och skytte. Formgjutet skydd för dig med stora krav. Ny elektronikmodul med 5 program som täcker in jakt med ljudförstärkning, jakt med dämpning av stöveltramp i högt gräs, kommunikation via radio, lerduveskytte, skytte på skjutbana (med/utan tak och inomhus). Smart minnesfunktion som kommer ihåg senaste programvalet. CE-godkänt

Boka en tid för avgjutning av dina öron i butiken för att få de perfekta hörselskyddet. Först gör vi en undersökning av din hörselgång och sedan gjuter vi ett avtryck som sedan skickas iväg till tillverkaren.
Leveranstid ca 4 veckor.

* Formgjuten komfortsilikon
* Väderskyddad (vattenavvisande nanobeläggning)
* Röstfeedback vid ändring av program
* 5 optimerade program för jakt och sportskytte
* Halsslinga för trådlös kommunikation
* Digital multiknapp för volym och programval
* Minnesfunktion volym och program
* Vindreducering
* Mute-funktion
* Batterivarning
* Ca: 400 tim batteritid
* Telespole och halsslinga ingår
* Bluetoothslinga finns som tillval Jakt och skytte innebär en stor risk för hörselskador och problem som tinnitus. Ett skott som avlossas kan ge impulsljud på upp mot 180 dB, beroende på vapen och ammunition. För att minimera risken för skador bör örat inte utsättas för impulsljud som överstiger 135 dB.

Ljudförstärkning och effektiv dämpning

Många är noga med hörselskydd på skjutbanan, men i skogen avstår många från skydd. Vanliga hörselkåpor upplevs ofta som obekväma, svettiga och så hör du inte vad som händer omkring dig.

Med personliga hörselskydd som formas efter dina hörselgångar och sitter bekvämt i örat hela dagen, minimerar du risken för skador. Elektronikmodulerna i CENS dämpar blixtsnabbt skadliga ljud samtidigt som de förstärker ljud runt omkring dig, så du hör viltet, hunden och tal ännu bättre. De kan till och med kompensera en lindrigare hörselnedsättning.

Allt fler sportskyttar väljer CENS

CENS har blivit något av en standard för jägare och sportskyttar som vill ha den bästa tekniken på marknaden. Förutom tiotusentals jägare är det allt fler sportskyttar som upptäckt fördelarna med skydden.

Tore Brovold (olympisk silvermedalj), Eirik Watndal (VM-silver) och Kenneth Aspestrand (världsrekord) är några av världens bästa sport- och trickskyttar som använder CENS.

Cens är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…