Enhanced Bolt Assembly

1 995 kr
I lager    Affiliate-länk till AstroSweden

För att tillfredsställa kundernas önskemål erbjuder vi nu den nya JP EnhancedBolt™ med lång förväntad livslängd samtidigt som vi använder en extraktor med standardkonfiguration.

Sanningen är att standardbulten Mil-spec 8620 har ett antal faktorer som begränsar dess prestanda, inte minst att den förväntade livslängden för sådana bultar bara är cirka 6 000 skott. Faktum är att standardbultar börjar visa spänningssprickor på låsklackarna intill utsugsskäret efter bara 3 000 varv. Sprickbildning i kamstiftshålet och svag utdragsfjäderspänning bidrar bara till problemen med Mil-spec-bulten.
Materialet som används i dessa standardbultar är inte heller det bästa valet med dagens mått mätt, men om du kommer ihåg den gamla historien som förklarar varför ”Mil-spec aldrig dör” så gäller det här också; de gör dem på det här sättet eftersom de alltid har gjort dem på det här sättet.

Den senaste utgåvan JP EnhancedBolt™ är tillverkad av SAE 9310 högkvalitativt stål. Detta material ger en extremt hård yta med en seg, formbar kärna som är resistent mot strukturella fel och en förväntad livslängd som vida överstiger Mil-spec 8620-typ bultar. SAE 9310 är samma typ av stål som används i transmissionsväxlarna i Formel 1-racerbilar, och den höga belastningen av en bultenhet är idealisk för detta toppmoderna material; resultaten av faktiska helautomatiska uthållighetstortyrtester bevisar det.

Utformningen av JP EnhancedBolt™ adresserar många andra fina punkter, av vilka den viktigaste är användningen av en standardkonfigurationsextraktor. De flesta användare vill ha möjligheten att ersätta extraktorer och andra delar med vanliga Mil-spec delar istället för att vara beroende av proprietära delar som kan vara svåra att skaffa. Därför kommer denna nya bult att acceptera standardutdragare, stift och fjädrar.

JP EnhancedBolt™ kommer nu att vara standardutrustning på alla JP .223 och .308 gevär och överdelar, och vi rekommenderar den starkt som ett komplement till dina JP High Performance Bolt Carriers eller vilket gevärssystem som helst. .223-versionen av bulten är kompatibel med alla AR-15-plattformar som använder en Mil-spec bulthållare och underkomponenter. .308-versionen är endast kompatibel med JP LRP-07 och DPMS LR-308-plattformarna (eller kloner därav) och kan inte användas för att ersätta bultar i Armalite AR-10-plattformen (eller kloner därav).

JP är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…