Objektglas 76 x 26 mm, frostad skrivyta, DIN ISO 8037/1

I lager    Affiliate-länk till AstroSweden

Objektglas gjorda av sodaglas, tredje hyrolytisk klass, DIN ISO8037/1. Dimensionen är 76 x 26mm med en tjocklek på 1mm. Glasen är skurna, för att hålla nere priset. De är förtvättade för att få en ren och väl vätbar yta. Tvätten är en flerstegsprocess helt utan surfaktanter så att dina objektglas är redo för användning direkt (utan att kontaminera proverna). Passar alla typer av cellprover och odlingar.

Glasen har en frostad skrivyta på c:a 20 x 26mm. Fungerar för blyerts samt märkpennor för glas.Glaset är en ytterst ren form av sodaglas (kiseldioxid och natriumkarbonat). glasen är försedda med en frostad skrivyta på s0 x 26mm för anteckningar med blyerts eller märkpennor son fungerar på glas.

Tillverkningen är standardiserad och kvalitetskontrollerad enl. ISO 8037/1 för en användning (som amatör kan det ibland vara OK att återanvända glasen, du får prova dig fram). Om så önskas går glasen att autoklavera. Glasen passar väl för vävnadspreparat, cellodlingar etc. Storleken är standardiserad så att den skall passa bra i automatiska processer.

Skurna glas passar bra när du använder stora mängder glas och där prisbilden är viktig och hanteringen/smittorisken är minimal.

Sodaglas är en glasvara som åldras. Särskilt bör du undvika hög luftfuktighet. Öppna därför inte en kall kartong. Invänta att den fått rumstemperatur! Förvara dina sodaglas torrt och i rumstemperatur. Undvik att förvara dem i en miljö där lösningsmedel används, då dessa kan lämna en hydrofob beläggning på glasens yta. Kör enligt först in först ut-principen.

Marienfelds glas packas alltid i rent, förstagångs-papper utan iblandning av returpapper och utan plastbeläggning för att bibehålla yttersta renhet hos produkten. Behöver du större volymer kan du få specialpris på 2500 glas (50 x 50 stycken) eller helpall (upp till 200 000 glas). Glasen finns också i förseglad, fukttät aluminiumförpackning, s.k. tropik-pack, (50 x 50 glas).

För förvaringsplatsen finns våra silica gel-kuddar som hjälper dig hålla förvaringsskåp/låda absolut torr.

Tekniska data:


* Glassort: kvarts och natriumkarbonat
* Kvalitet: DIN ISO 8037/1 - standard
* Dimmensioner:
    Skuret, 76 x 26 mm
    Tjocklek: 1mm (+/- 0,05mm)
* Märkyta: 20 x 26mm
* Renhet: förtvättade, redo att använda
* Autoklaverbara: ja
* IVD: direktiv 98/79/EC med CE-märkning  

Företagsbeskrivning

Det tyska företaget Marienfeld är ett familjeföretag med försäljning i över 100 länder. Sedan Marienfeld grundades 1922 har de sysslat med laboratoriuutrustning, glasvaror, mikroskopitillbehör, räknekammare och mycket mer. De har de sista åren gått under ISO9001:2008 vilket försäkrar god kvalitet.

Objektglas 76 x 26 mm, frostad skrivyta, DIN ISO 8037/1 finns i kategorin 157. Marienfeld är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…