Objektglas 76 x 52 mm, 1 mm (+/- 0,05 mm) IVD 98/79/EC, CE-märkt

I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Objektglas gjorda av sodaglas, tredje hyrolytisk klass, DIN ISO8037/1. Dimensionen är 76 x 52mm med en tjocklek på 1mm. Glasen har slipade kanter för att begränsa risken för skärskador. De är försedda med en frostad skrivyta (c:a 20 x 52mm) för blyerts eller märkpennor för glas. De är förtvättade för att få en ren och väl vätbar yta. Tvätten är en flerstegsprocess helt utan surfaktanter så att dina objektglas är redo för användning direkt (utan att kontaminera proverna). Passar alla typer av cellprover och odlingar.Glaset är en ytterst ren form av sodaglas (kiseldioxid och natriumkarbonat). Tillverkningen är standardiserad och passar IVD 98/79/EC. Om så önskas går glasen att autoklavera. Glasen passar väl för vävnadspreparat, cellodlingar etc.

Slipade kanter passar bra när du hanterar glasen för hand. Det minskar risken för skärsår och smittspridning.

Sodaglas är en glasvara som åldras. Särskilt bör du undvika förvaring i hög luftfuktighet. Öppna därför inte en kall kartong. Invänta att den fått rumstemperatur! Förvara dina sodaglas torrt och i rumstemperatur. Undvik att förvara dem i en miljö där lösningsmedel används, då lösningsmedel kan lämna en hydrofob beläggning på glasens yta. Kör enligt först in först ut-principen.

Marienfelds glas packas alltid i rent, förstagångs-papper utan iblandning av returpapper och utan plastbeläggning för att bibehålla yttersta renhet hos produkten. Behöver du mindre antal, hör av dig. Normalt vill vi inte stå med öppnade paket på udda storlekar. Pris går också få på helpall (c:a 100 000 glas).

För förvaringsplatsen finns våra silica gel-kuddar som hjälper dig hålla förvaringsskåp/låda absolut torr.

Tekniska data:


* Glassort: soda; kvarts och natriumkarbonat
* Dimmensioner:
    Skuret och slipat, 76 x 52 mm
    Tjocklek: 1mm (+/- 0,05mm)
* Frostad skrivyta c:a 20 x 52mm
* Renhet: förtvättade, redo att använda
* Autoklaverbara: ja
* IVD: direktiv 98/79/EC med CE-märkning  

Företagsbeskrivning

Det tyska företaget Marienfeld är ett familjeföretag med försäljning i över 100 länder. Sedan Marienfeld grundades 1922 har de sysslat med laboratoriuutrustning, glasvaror, mikroskopitillbehör, räknekammare och mycket mer. De har de sista åren gått under ISO9001:2008 vilket försäkrar god kvalitet.

Objektglas 76 x 52 mm, 1 mm (+/- 0,05 mm) IVD 98/79/EC, CE-märkt finns i kategorin 157. Marienfeld är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…