Objektglas med fördjupningar, 50 glas, IVD 98/79/EC, CE-märkt

1 110 kr
I lager    Affiliate-länk till AstroSweden

Objektglas med fördjupningar, 15 - 18mm diameter och ett djup på 0,6 - 0,8mm.

Material: sodaglas, tredje hyrolytisk klass, DIN ISO8037/1. Dimensionen är 76 x 26mm med en tjocklek på 1mm. Glasen har slipade kanter för att begränsa risken för skärskador. De är förtvättade för att få en ren och väl vätbar yta. Tvätten är en flerstegsprocess helt utan surfaktanter så att dina objektglas är redo för användning direkt (utan att kontaminera proverna). Passar alla typer av cellprover och odlingar.Objektglas med fördjupningar kan passa dig som jobbar med tjockare prover eller ett prov med mindre substans där du behöver en större volym för att få material nog. Välj antal fördjupningar till höger!

Glaset är en ytterst ren form av sodaglas (kiseldioxid och natriumkarbonat). Tillverkningen är standardiserad och kvalitetskontrollerad enl. ISO 8037/1 för en användning (som amatör kan det ibland vara OK att återanvända glasen, du får prova dig fram). Om så önskas går glasen att autoklavera. Glasen passar väl för vävnadspreparat, cellodlingar etc.

Sodaglas är en glasvara som åldras. Särskilt bör du undvika hög luftfuktighet. Öppna därför inte en kall kartong. Invänta att den fått rumstemperatur! Förvara dina sodaglas torrt och i rumstemperatur. Undvik att förvara dem i en miljö där lösningsmedel används, då dessa kan lämna en hydrofob beläggning på glasens yta. Kör enligt först in först ut-principen.

Marienfelds glas packas alltid i rent, förstagångs-papper utan iblandning av returpapper och utan plastbeläggning för att bibehålla yttersta renhet hos produkten. Behöver du större volymer kan du få specialpris på 2100 glas (42 x 50 stycken) eller fler.

För förvaringsplatsen finns våra silica gel-kuddar som hjälper dig hålla förvaringsskåp/låda absolut torr.

Tekniska data:


* Glassort: kvarts och natriumkarbonat
* Dimmensioner:
    Skuret och slipat, 76 x 26 mm
    Tjocklek: 1mm (+/- 0,05mm)
    Fördjupningar: 15 - 18mm x 0,6 - 0,8mm
* Renhet: förtvättade, redo att använda
* Autoklaverbara: ja
* IVD: direktiv 98/79/EC med CE-märkning och batch-märkning  

Företagsbeskrivning

Det tyska företaget Marienfeld är ett familjeföretag med försäljning i över 100 länder. Sedan Marienfeld grundades 1922 har de sysslat med laboratoriuutrustning, glasvaror, mikroskopitillbehör, räknekammare och mycket mer. De har de sista åren gått under ISO9001:2008 vilket försäkrar god kvalitet.

Objektglas med fördjupningar, 50 glas, IVD 98/79/EC, CE-märkt finns i kategorin 157. Marienfeld är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…