Dunsovsäck Mythic Ultra 120 Modular

4 121,25 kr 5 495 kr
  Kommer snart    Affiliate-länk till AstroSweden

Minska vikten på din utrustning med denna prisbelönta ultralätta modulära väska, utformad för vandring, bikepacking och bergslöpning.
* Vikt: 330 g
* Rab sömngräns: 0°C / 32°F med luftmattor av klass R4 eller högre
* Packad storlek: 16 X 30 cm
* Lättvikt
* Förpackningsbar
* Vinnare av ISPO-priset (2023)

Aktiviteter:

Vi rekommenderar att du använder denna för:


* Snabba och lätta äventyr
* Bergsklättring
* Trekking Teknik och funktioner

Den prisbelönta Mythic Ultra 120 Modular minskar vikt och volym genom att bara inkludera isolering där den inte redan finns, dvs i din madrass. Den övre delen av sovsäcken och undersidan av benen är fyllda med fillpower 900FP-dun och värmereflekterande TILT, vilket minskar strålningsvärmeförlusten utan ett gram onödig vikt. Samtidigt hakar den nedre delen fast runt madrassen som isolerar dig från markkylan.

Med en liten packstorlek och kompromisslös komfort är det den perfekta sovsäcken för lätt vandring, bikepacking och flerdagarsturer i bergen.

Den lätta genomstickade konstruktionen har låg fyllnadsgrad och dunet är strategiskt placerat för att optimera värmen. Fäst sovsäcken på liggunderlaget med hjälp av selen, medan de isolerade sidobafflarna går ihop med liggunderlaget för att hålla kalla fläckar borta. Vi har valt en diagonal dragkedja som gör det enkelt att ta sig in och ut, och som ger gott om ventilation under varmare sommarnätter. Förvara kläder i huvans ärm för att skapa en ultralätt kudde, vilket ytterligare effektiviserar din utrustningslista.Mythic Ultra 120 Modular fylls för hand i Storbritannien för att säkerställa att dunet aldrig har komprimerats före användning och behåller sitt loft för ditt första episka äventyr.

På grund av sin konstruktion uppfyller den här säcken inte kriterierna för ett EN-test. Våra sömngränser baseras på vår mångåriga erfarenhet, kompletterande tester samt feedback från idrottare och testteam.
* Vikt: 330 g
* Isolering: 900FP europeisk gåsdun med Nikwax fluorkarbonfri hydrofob ytbehandling 120 g
* Huvudtyg: 10D återvunnet Atmos™ (27 gsm) med fluorkarbonfri DWR
* Fodertyg: 10D återvunnen Atmos™ (28 g/m²) med Thermo Ionic Lining Technology (TILT)
* Rab Sleep Limit: 0°C med madrass av klass R4 eller högre
* Storlek i förpackningen: 32cm x 16cm
* Produktkod:QSI-40
* TILT- och 900FP-dun på överdelen och underbenen ger hög värme i förhållande till vikten
* Integrerad matthylsa håller fast den oisolerade delen av säcken på luftmattan
* Rab sleep-gräns på 0 °C uppnås med luftmattor i klass R4 eller högre
* diagonal dragkedja med YKK® 2-vägsdragkedja för enkel in- och utpassering och mångsidig ventilation
* Kuddfodral utformat för hopvikta kläder för användning som ultralätt kudde
* Dunfylld blixtlåsbaffel med anti-snagelfunktion
* Lätt kompressionssäck med rulltopp ingår
* Fylld i Derbyshire i Storbritannien
* Optimalt fylld, lätt konstruktion med genomgående sömmar

Fakta om materialet:

Atmos™ återvunnet

Återvunnet Atmos™ är tillverkat av superfina garner i en tät konstruktion och är slitstarkt och packbart. Den är vindtät, snabbtorkande och mycket vattenavvisande och skyddar mot väder och vind på bergsäventyr.

Vad är TILT-teknik?

En radikal, värmelagrande teknik som fungerar som en nödfilt som reflekterar värmen tillbaka mot kroppen, samtidigt som andningsförmågan och komforten bibehålls. Den ökar värmeeffektiviteten och håller dig varm när temperaturen sjunker.

Fyllnadsgrad - 900

Fill power handlar om dunens kvalitet, inte kvantitet. Ta reda på mer om vad fill power betyder för dig när du är ute i bergen i kalla förhållanden.

Vad är hydrofobiskt dun?

Vi ytbehandlar allt vårt dun med en hydrofob behandling som gör att det behåller sitt loft i fuktiga förhållanden, så att din utrustning torkar snabbt och håller sig varm.

Rab Sleep Limit förklaras

Behöver du hjälp med att välja rätt väska för ditt nästa äventyr? Det här är vår praktiska bedömning av sovsäckens användbara temperaturgräns.

Ansvarsfull dunstandard

Responsible Down Standard (RDS) certifierar oberoende dun och fjädrar mot djurskyddskrav och spårar det från gård till slutprodukt.

Dunsovsäck Mythic Ultra 120 Modular finns i kategorin 1020. RAB är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…