Mythic Ultra Jacket Wmns

5 495 kr
  Kommer snart    Affiliate-länk till AstroSweden

* Ultravarm
* Ultralätt
* Pertex® Quantum technology
* TILT-technology
* Packbar Mer värme för färre gram, det här är den ultimata ultralätta, flerfaldigt prisbelönta dunjackan för minusgrader.Med värmereflekterande teknik, fjäderlätt och packbar är det en revolutionerande jacka för bergsatleter, professionella friluftsmänniskor och snabba alpinister.Vårt mål var att skapa en alpin dunjacka med vårt bästa värme/vikt-förhållande någonsin. Vi började arbeta med att kombinera vår avancerade värmehållande TILT-teknik med de lättaste och starkaste tygerna vi kunde hitta och gåsdunets oslagbara värme i förhållande till vikten. Vi använde också en kombination av bafflar för att maximera prestandan. Lättviktiga genomgående stygn på armar och huva ger bättre rörlighet, och boxväggsformade bafflar runt kärnan uppmuntrar dunet till full loftning och maximerar värmefångsten. Bafflarna är förskjutna, vilket fördelar dunet jämnt runt kärnan och minskar risken för kalla fläckar.Efter omfattande forskning och utveckling upptäckte vi att värmehållningen maximerades genom att TILT-lagret placerades så nära kroppen som möjligt. Detta värmereflekterande lager ger Mythic Ultra Jacket en märkbar ökning av värmeeffektiviteten, vilket ger välkommen värme på kyliga säkringar och frusna toppar. För att hålla vikten nere har vi använt ett ultralätt 10D yttertyg som är 100 % återvunnet. Detta Pertex® Quantum-tyg med inbyggd ripstop är starkt, slitstarkt, väderbeständigt och känns mjukt vid beröring.Den är utformad för att användas av alpinister och bergsklättrare och har en hjälmkompatibel huva, tvåvägsdragkedja fram för användning med sele och finjusterade led i ärmarna för klättring. Alla dragkedjor, justeringsanordningar och packpåsen har utformats för att vara lätta och ha låg volym.Mythic Ultra har belönats med både ISPO Award 2022 och GearJunkies Best in Show för sin framtidsledande teknik och konstruktion och är en game changer för bergsatleter som räknar varje gram.Aktiviteter: Klättring, BergsklättringTeknik och funktioner:


* Passform: Vanlig
* Vikt: 499g/ (storlek 10)
* Isolering: 900FP europeiskt gåsdun med Nikwax fluorkarbonfri hydrofobisk finish (220 g, storlek 10)
* Kroppsnära kombination av offset box wall och genomstickad konstruktion optimerar värmen för minsta möjliga vikt
* Offset box wall-konstruktion med TILT-intern scrim på överkroppen minskar luftflödet genom jackan och minskar värmeförlusten genom strålning
* Hjälmkompatibel dunfylld huva med bakre resår, dold invändig justering och förstyvad topp för ökat skydd
* Förböjda och ledade ärmar för förbättrad passform och rörelsefrihet
* Lättviktig YKK® VISLON®-dragkedja i mitten fram med fleecefodrat hakskydd
* YKK® dolda handfickor med dragkedja och bröstficka
* Lättviktselasticering i manschetten för optimal passform och minskad volym
* Lätt, dubbelsidig justering av bakre fållen med snörning
* Levereras med en lättvikts packpåse
* 10D Recycled Pertex® Quantum nylon ripstop (28 gsm) med fluorkarbonfri DWR

Fakta om materialet: Hållbarhet. Det är komplicerat. Vi hjälper dig att göra välgrundade val genom att ge dig rådata. Tydliga. Kortfattat. Ärliga. Vi lovar att vara transparenta och visa dig hur våra produkter tillverkas, av vilka material och var.Vad är TILT-technology? En radikal, värmelagrande teknik som fungerar som en nödfilt som reflekterar värme tillbaka mot kroppen, samtidigt som andningsförmåga och komfort bibehålls. Den ökar den termiska effektiviteten och håller dig varm när temperaturen sjunker.Pertex® Quantum: Ett mjukt, lättviktigt och vindtätt material som gör att isoleringen får full effekt. Det är mycket packbart och skyddande och passar perfekt för aktiviteter i bergen.RAB LAB: Fill power handlar om dunkvalitet, inte kvantitet. Ta reda på mer om vad fill power betyder för dig när du är ute i bergen i kalla förhållanden.Ansvarsfull dunstandard: Responsible Down StandardThe Responsible Down Standard (RDS) certifierar oberoende dun och fjädrar mot djurskyddskrav och spårar det från gård till slutprodukt.  Leveransen omfattar:

1x RAB Mythic Ultra Jacket Wmns

RAB är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…