Viltsele - småvilt

I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Fågelslingan är försedd med 10 st antika mässingringar för att smidigt bära ut viltet från jakten och hänga in i kyla för mörning.
Kraftfull RHS läder för att klara att bära allt från harar och stora fåglar som gäss på en och samma gång med god avlastning.
Ett tillbehörs kompliment för att bära enskild eller koppla direkt på andra öglor tack vare de justerande låsbara bältet.En viltsele där du snabbt och enkelt kopplar på viltet och bär ut det från fältet
samtidigt som du går med vapnet brutet i andra handen.
Tilltagna breda läder slingor för att få bättre grepp om viltet och lättare trä på.

Konstruktionen är gjord för att klara blöta miljöer, samtidigt vara stilren som den är praktiskt.

Så här tar du hand om ditt anilinläder, steg för steg.

Du behöver en bomullstrasa eller svamp,
Läderrengöring (om produkten har blivit smutsig),
Läderkräm och en mjuk borste.
Obs! Använd ej läderolja/fett eller vax!
– Ta bort smuts med en bomullstrasa eller borste. Var noga med att gå över hela produkten och se till att inte gnugga ytan (narven) för hårt.
– För att tvätta läderprodukten börjar du först med en våt trasa för att blötlägga produkten lite lätt. När det är gjort kan du smörja in hela produkten med läderrengöring med en trasa eller svamp, låt det sjunka in ordentligt och torka sedan bort överflödig rengöring.
– Smörj in läderprodukten med läderkräm genom att använda en bomullstrasa eller svamp. Börja med att träna på undersidan av produkten om du är osäker. Se till att du behandlar utsatta delar extra, exempelvis alla kanter och handtag.
– Klart! Låt produkten torka i rumstemperatur, förslagsvis över natten.
- Som all läder om det utsätts för mycket fukt och vatten så är det en god ide att det sprayas med läderimpregnering för att skydda mot vatten och fläckar, samtidigt som du behåller lädrets andningsförmåga.
Vi rekommenderar att du behandlar läderprodukten med läderkräm/läderimpregnering ett par gånger per år eller efter behov.

Royal Hunting Sweden är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…