100 Carbon ADJ

  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

Sako lanserar en studsare med pipbytesfunktion i premiumsegmentet: SAKO 100.

De stora nyheterna med Sako 100 Explorer är pipbyte, fjäderbelastad justerbar kolvkam samt spänntangent. Designspråket på Sako 100 är en hyllning till den klassiska eleganta repeterstudsaren men har moderniserats och ger en indikation på hur framtidens Sakovapen kommer att se ut.Sako 100 Explorer Carbon med kolfiberkolv och flutad pipa gängad M15x1

Studsaren är designad för den mångsidige och variationsrike jägaren, och har fjäderbelastad justerbar kolvkam vilket gör det enkelt att justera vapnet vid pipbyten med olika typer/storlekar av optik monterat på piporna. I underkant på kolven finns en liten lucka där det finns ett utrymme för mindre verktyg till exempel verktyget för justering av avtryckarvikten,samt åtkomst till skruven som håller kolven på plats.

Optiken är monterad på en skena på pipan så vid byte av pipa / kaliber behöver man inte skjuta in vapnet på nytt. Sakos befintliga Optilockringarskruvas i skenan och man kan på så sätt enkelt få den höjd på montaget som behövs beroende på storleken på optiken. Pipa och mekanism har en svart Cerakote Elite beläggning vilket ger en vacker lyster och ett extremt gott skydd mot vädrets makter. Slutstycket har spänntangent, är belagt med en DLC-coating. (Diamond Like Coating) och har fått en utstötare i slutstyckshuvudet för att garantera säkra utkast av tomhylsor.

Avtryckarvikten är ställbar i sex olika lägen, från 750 gram till 1750 gram. Detta gör man enkelt utan någon form av demontering och det valda läget ser man via en indikering från 1-6 i framkanten av varbygeln. Kryssmagasinet är tillverkat i stål och kan laddas på plats i vapnet.

Sako 100 levererasi en exklusiv koffert där det även finns en momentnyckel anpassad för pipbytet.

Vid lanseringen kommer Sako 100 att Levereras i kalibern 308w 

Men kommer även att tillverkas i följande kalibrar: 243 Win, 6.5 CM, 6.5x55 SE, 270 Win, 30-06 Sprg, 8x57IS, 9.3x62, 28 Nosler, 7mm Rem Mag, 300Win Mag, 375 H&H och 6.5 PRC.

Sako 100 är beräknad att finnas i utvalda butiker under November 2022.

 

OBS! Optik och Fästen medföljer ej!

Sako är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…