Skyliner-150P 6" dobsonteleskop

  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

Skyliner-150P är Sky-Watchers minsta 6-tums Dobson-teleskop och är mycket prisvärt. Det är ett perfekt teleskop för dig som är nybörjare och vill utforska och lära dig natthimlen med ett lätthanterligt instrument. Skywatcher Skyliner-150P 6 tums Dobsonteleskop

I grunden är detta ett teleskop som används till grundläggande visuell observation och inte ett teleskop för astrofotografering. Optiken är av högsta klass och ger mycket skarpa bilder av månen och planeterna. Med detta teleskop har man även möjlighet att obervera många spännande deep-sky objekt såsom galaxer, nebulosor och stjärnhopar.

Varför ett dobsonteleskop?

Dobsonteleskop ersätter klassiska monteringar och stativ med en enkel låda i trä. På det viset sparas rejält med pengar vilket gör att den allra största delen av pengarna hamnar där de gör mest nytta: i optiken. För visuellt bruk finns knappast något bättre än ett Dobsonteleskop, särskilt om du kan leva med teleskopets något större dimensioner. Däremot rekommenderas Dobsonteleskop inte för astrofotografering - enklare planetfotografering går att göra lite grann, men i det stora hela får du se det här som ett rent visuellt teleskop som ger dig den bästa möjliga visuella upplevelsen.

I Skyliner Go-To serien får du dessutom en smidig datorstyrning som gör det lätt att hitta många tusentals objekt. När teleskopet väl har hittat objektet följer det även automatiskt efter objektets rörelse över himlen.

Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 14 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

[1] Foto: planeter

Foto: nebulosor

[1] Dobsonteleskop är särskilt väl lämpade för observationer av ljussvaga objekt.

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag se i detta teleskop?

Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

Leveransen omfattar:


* Skyliner-150P Dobsonteleskop
* Okular (1,25): 10 mm & 25 mm
* 6x30 Optisk sökare
* Alt-Azimuth Dobsonmontering i trä med tillbehörsfack

Produktmanualer

Manual till teleskopet ()

Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…