Skymax-90 EQ1

  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

Sky-Watcher Skymax Maksutov-Cassegrain är det ultimata grab-and-go teleskopet. Det är också perfekt om observationsutrymmet är begränsat. Trots sina små dimensioner är det ett riktigt kraftpaket. Dess höga upplösning och diffraktionsbegränsade optiska system är antireflexbehandlat för att maximera kontrasten och bildskärpan. Oavsett om du föredrar markbunden eller astronomisk användning, är detta kompakta teleskop den perfekta följeslagaren. Denna 90 mm modell kommer att visa fina mån och planetdetaljer även vid hög förstoring. Ett komplett paket som är redo att börja observera med. Sky-Watcher Skymax-90 teleskop på EQ1 montering

Jag har testat och granskat ett stort antal astronomiska teleskop under de senaste årtiondena och för mig finns det en tillverkare som har stigit över resten. I form av att leverera en enhetlig rad kompromisslösa och genomtänkta konstruktioner som ger genomgående bra optik och förnuftigt konstruerade monteringar till mycket konkurrenskraftiga priser ... Det är Sky-Watcher!
Ade Ashford BSc

Optiken i detta instrument var förvånansvärt bra och ger en fantastisk utsikt över månen [....] Även utmärkt för observationer av dubbelstjärnor.
BBC Sky at Night MagazineAstrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 12-13 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

Foto: planeter

Foto: nebulosor

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag observera med detta teleskop:


* Månen Kratrar, bergskedjor, sprickor, dalar, m.m. kan lätt observeras på månytan.
* Planeter Observera Venus faser och Saturnus ringar. På Jupiter kan du se detaljer i planetens molnstrukturer och de Galileiska månarna. Under goda atmosfäriska förhållanden ser du även Jupiters berömda röda fläck en enorm orkan, dubbelt så stor som vår egen jord.
* Solen Med hjälp av Baaders solfilterfolie kan du enkelt bygga ett solfilter, som medger att du säkert kan observera solen, vår närmaste stjärna.
* Djuprymdsobjekt Hundratals objekt ligger inom räckhåll för detta teleskop. Observera multipelstjärnor där de ingående komponenterna har olika färger. Upptäck Ringnebulosan i stjärnbilden Lyran. Du kan även se objekt utanför vår egen galax. T.ex. klotformiga stjärnhopar som ligger i banor runt Vintergatan och vår närmaste granngalax, Andromedagalaxen.
* Jorden Teleskopet är också lämpligt för observationer av fåglar, fartyg, berg, m.m. Som i nästan alla astronomiska teleskop är bilden spegelvänd men rättvändande prismor finns som tillval för dig som vill ha rättvänd bild. Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

Leveransen omfattar:


* Skymax-90 Maksutov-teleskop
* Okular: 10 mm & 25 mm
* Rödpunktssökare
* 1,25 / 31,7 mm Stjärndiagonal
* EQ1 Montering
* Aluminiumstativ med tillbehörsfack För att se Sky at night magazine's recension av Skymax-90 EQ1, klicka här (http://www.opticalvision.co.uk/documents/60.pdf)För användning av solfilter

Vill du observera solen? Då måste du använda ett lämpligt solfilter! Till denna modell rekommenderar vi Baader-Planetarium Solfilter ASTF 80 (100-140mm). ()Produktmanualer

Manual till teleskopet ()

Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…