PhotoLine 60 mm f/6

  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

TS-Optics PhotoLine 60 mm apo är det reseteleskop som du alltid har letat efter. Tack vare ett skjutbart daggskydd har teleskopet en transportlängd på endast 23 centimeter. Därmed får det plats i alla handbagage. Montera apokromaten på ett fotostativ eller en astronomimontering, beroende på användningsområde. Du kommer att älska den enastående optiken och den högkvalitativa mekaniken.

Fotografering med PhotoLine 60 mm f/6 apo:

Denna PhotoLine Apokromat erbjuder alla möjligheter för astrofotografering eller fotografering av landsbygd och djur. Teleskopet ersätter ett dyrt apokromatiskt teleobjektiv, men du behöver en korrektor.TS-Optics PhotoLine 1.0x tillplattare TSFLAT60

Med denna flatterner blir refraktorn ett apokromatiskt teleobjektiv med 360 mm brännvidd och ett fokalförhållande på f/6. Ett fält med en diameter på 41 mm blir helt korrigerat och belyst. Därmed blir även en (endast något begränsad) användning av fullformatssensorer möjlig.

Flatterner sätts fast via M54-gängan. Du kan uppnå en optimal kameraposition genom 360° rotation.Denna apo är också ett nöje att observera med!

Den kompakta PhotoLine 60 mm apo är också rekommenderad för observationer. Bilden är ljusare och mer kontrastrik än i de flesta tubkikare och det användbara fältet är större. Ett förstoringsintervall från 10x för en översikt till 150x för detaljobservation står till ditt förfogande.På grund av det generösa arbetsavståndet på 135 mm från 2 anslutningen behöver du alltid en stjärndiagonal eller ett Amici-prismor för visuella observationer.Astrofotografiska resultat erhållna med detta teleskop på Astrobin

Här kan du hitta några astrofotografier gjorda med denna teleskopmodell: Astrobin (https://app.astrobin.com/equipment/explorer/telescope/480/ts-optics-photoline-60mm-f6-fpl53-apo) Teknisk information om teleskopet

Här finner du en hel del användbar information om refraktorer och tillhandahållit den på engelska som en PDF-fil:Information (https://www.teleskop-express.de/media/pdf/refractors.pdf) Fördelarna med och egenskaperna hos PhotoLine 60 mm f/6 Apo:
* Klar och kontrastrik bild utan kromatisk aberration. Den senare korrigeras nästan helt genom FPL53 (Ohara - Japan) och lanthanumglaset.
* 2 kuggstångsfokuserare med dubbla hastigheter och kullager - även tunga tillbehör, som CCD-kameror, fokuseras mycket känsligt.
* M54x0,75 anslutningsgänga för astrofotografering för gängade adaptrar.
* 2 och 1,25 med klämring
* Generöst arbetsavstånd för alla vanliga korrektorer och även 2 stjärndiagonaler för observation.
* Användbart L-fäste med multifunktionell platta. Apo passar till alla fotostativ och med en extra dovetail även till astronomiska fästen.
* Alltid i balans även med tunga tillbehör - du kan helt enkelt montera fästet 180° runt, så att apo är i balans även med tunga okular eller en stor kamera.
* Bländare 60 mm / brännvidd 360 mm / fokalförhållande f/6
* Bild utan kromatisk aberration och med hög kontrast genom FPL53 / dublettlins av lanthanumglas.
* 2 kuggstångsfokuserare med dubbelhastighetsöverföring för finjustering även med tunga tillbehör.
* Sökarsko för sökare och små guideteleskop ingår - monteras på fokuseraren
* Praktisk L-hållare med 3/8 och 1/4 fotogänganslutningar.
* Reseteleskop med endast 23 centimeters transportlängd - tillräckligt liten för handbagaget.
* Med tillbehöret flatterner TSFLAT60 förvandlas apo till ett kraftfullt APO-teleobjektiv.
* Det ultimata vidvinkelteleskopet för observation.
* Ett skarpt alternativ till dyra tubkikare för observation av landsbygden och djurskådning.
* Perfekt för mobil astrofotografering inklusive flygresor - t.ex. med Skywatcher Star Adventurer - Star Adventurer och kamera ingår inte i leveransen. Kan även användas visuellt med 2-tillbehör utan problemTekniska specifikationer:
* Aperture: 60 mm
* Focal length: 360 mm
* Focal ratio: f/6
* Transport length: 230 mm
* Weight: 1.5 kg
* Objective: air-spaced apochromatic dublet lens - FPL53 & lanthanum glass
* Focuser: Dual-speed rack and pinion focuser with ball bearings
* Eyepiece side connections: 2, 1.25 and M54x0.75 thread (female)
* Backfocus: 143 mm from the 2 receptacle - 158 mm from the M54x0.75 female thread
* Tube diameter: 76 mm
* Dew shield diameter: 80 mm

Leveransen omfattar:


* TS Optics 60 mm f/6 PhotoLine Apo - RED-Line
* Sökarsko ingår - monterad på fokuseraren

TS-Optics är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…