Boar Vildsvinsväst v.5 Orange

5 295 kr
  Kommer snart    Affiliate-länk till AstroSweden

Tuskproof är unik - fasta storlekar med stora justeringsmöjligheter över rygg, bog, rygglängd, samt för hanhund eller tik.

Skyddsmaterialet: Dyneema är 15 gånger starkare än stål vid samma vikt. Tyget är speciellt vävt för att stoppa blanka vapen och dit kan vi räkna vildsvinsbetar.

Tuskproof är unik, då västen trots fasta storlekar har stora justeringsmöjligheter över rygg, bog, rygglängd, samt för hanhund eller tik och därmed kan anpassas för bästa passform - vilket är mycket viktigt för inte påverka hundens rörlighet och för att skydda så mycket kroppsyta som möjligt. Vårt motto: Maximalt Skydd med Bibehållen Rörlighet!. Skyddsmaterialet är Polyethelene-fiber, 15 gånger starkare än stål vid samma vikt, som är speciellt vävd för att stoppa blanka vapen.

Tre lager i hela västen och fem lager över bröstkorgen, för att skydda mot stick och skärning av vildsvinsbetar och men ändå med bibehållen rörlighet och smidighet för din hund. Polyethelene ger samma skydd även när det är vått pch bryts inte ner av solljus (uvstrålning). Yttermaterial är Ripstop Cordura® med hög slittålighet i Hi-Viz färger. Västen suger inte åt sig vatten och är neutral i vatten.

En anledning till att vi valt att göra en tre-färgad väst är att om du kommer in på ståndskall och inte kan se viltet, vilket är vanligt, så ser du direkt vilket håll hunden är vänd, även i tät terräng.  Västen har reflexer monterade för att synas ur alla vinklar.Vi har bara valt de bästa materialen. Allt gjort för att tåla de tuffa tag som din hund kommer att utsätta västen för.STORLEKSGUIDE bröstomfång:XS: 49-55cm

S: 54-60cm

M: 59-66cm

L: 65-73cm

XL: 72-80cmOm du hamnar mitt i mellan två storlekar - så mät även rygglängden och välj den storlek som passar bäst. Rygglängden mäts enligt bilden ovan; från den punkten på ryggen där måttbandet hamnar när du mäter bröstomfånget till första svanskotan. Ett vanligt fel är är att man mäter från där nacken börjar - då blir rygg-måttet alldeles för långt.Rygglängd:XS: 30-34 cm

S: 33-37 cm

M: 36-40 cm

L: 39-43 cm

XL: 42-46 cmSkötselråd

Förvara din Tuskproof® hundväst hängande eller liggande. Efter användning bör den hängas torrt och luftigt så att all eventuell fukt torkas ut. Är hundvästen nedsmutsad efter jakt så skölj av den inuti och utanpå innan den hängs upp för tork.Hundvästen kan tvättas i maskin i max 40 grader. Den tvättas med lite tvättmedel men utan sköljmedel. Viktigt är att västen får inte centrifugeras! En hårt nedsmutsad hundväst kan blötläggas något innan tvätt. När västen är tvättad ska den dropptorkas i rumstemperatur. Den får inte torktumlas eller hängas i ett torkskåp på värme över 45 grader!Kardborrens båda delar rengörs lättast genom att man borstar dem rent med en karda. Den mjuka delen bör dock rengöras väldigt varsamt då det annars finns risk att den ruggas upp och förlorar något av sin fästförmåga.

Boar Vildsvinsväst v.5 Orange finns i kategorin 5917. Tuskproof är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…